3 Σεπ 2016

Η απίστευτη ιστορία πίσω από τον πρώτο ιδρυτή hedge fund στον κόσμο

3.9.16

O πρώτος ιδρυτής hedge fund  στον κόσμο δεν μοιάζει σε τίποτα με τους περισσότερους από εκείνους που δραστηριοποιούνται στην αγορά σήμερα.

Ο συγκεκριμένος, μάλιστα, είχε ελάχιστη εμπειρία στις επενδύσεις, ενώ είχε εργαστεί σε διάφορους τομείς, όπως η διπλωματία, η κοινωνιολογία και η δημοσιογραφία προτού ξεκινήσει να επενδύει σε ηλικία 48 ετών.

Ο λόγος για τον Alfred Winslow Jones, ο οποίος θεωρείται ότι δημιούργησε το πρώτο hedge fund στα  τέλη της δεκαετίας του 1940. Η ιδέα του προέκυψε την ώρα που διάβαζε ένα άρθρο για τις αγορές στο περιοδικό Fortune.

Hedge fund: είναι "αντισταθμιστικό αμοιβαίο κεφάλαιo υψηλού κινδύνου" που είναι διαθέσιμο μόνο σε συγκεκριμένους επενδυτές όπως τα Ασφαλιστικά Ταμεία, Ιδρύματα. Το κεφάλαιο δεσμεύεται για ορισμένο χρόνο, συνήθως έτος. Στο τέλος του έτους κάθε επενδυτής επιλέγει αν θέλει να βγάλει το κεφάλαιό του από το hedge fund ή να το αυξήσει.

Το σχέδιό του ήταν απλό: Ήθελε να δημιουργήσει ένα «hedge» ποντάροντας στην άνοδο και στην πτώση των μετοχών. Πρόκειται για μια βασική στρατηγική των hedge fund σήμερα, η οποία τότε έμοιαζε με ιστορία μυθιστορήματος.

Η στρατηγική αυτή απέφερε πολλά χρήματα στον ίδιο αλλά και τους πελάτες του. Σύμφωνα με το άρθρο του Fortune, το οποίο χρονολογείται το 1966, η εταιρεία του Jones σημείωση απόδοση 670% μέσα σε δέκα χρόνια (!).

Ο Jones κατάφερε να δημιουργήσει τη σύγχρονη βιομηχανία των hedge funds, η οποία αριθμεί σήμερα 11.000 κεφάλαια σε όλον τον κόσμο.

Πηγή: News247

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πληκρτολογήστε το σχόλιό σας εδώ...

"Γνώση" . Από το Blogger.

 

© 2013 Γνώση - Home. All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top